E.ON testar energieffektiviseringsinsats för fastigheter på Lindängen

E.ON har tillsammans med Schneider inom Innovationsplattform Malmö Sydosts ramar, utvecklat en fjärrvärmeprodukt som ger mycket bra energieffektivisering. Ett fastighetsbolag i områdesprogrammen har ett ambitiöst mål att uppnå en energieffektivisering om 57 procent där denna insats utgör en stor och viktig del.

– Det är roligt att ha hittat en produkt som inte beaktats tidigare på detta vis, åtminstone inte för E.ON:s del, säger Thomas Johnsson, utvecklingschef på E.ON.

I projektet har de tittat på samverkan mellan fjärrvärmeproduktion, distributionsnät och fastigheter och den optimering som denna ansats möjliggör. Fjärrvärmeoptimering som källa till energi blir nu riktigt attraktiv eftersom den blir så effektiv.

Produkten går i korthet ut på att de värmeanläggningar som finns i fastigheter och som försörjs av fjärrvärme, uppgraderas, trimmas och är rätt balans. Genom denna produktutveckling som E.ON och Schneider gjort, blir systemet effektivare och man optimerar flödena genom att till exempel byta värmeväxlare, också att fastigheten fungerar bättre i ett systemperspektiv.

Detta inlägg publicerades i Fysisk utveckling av bostadsområden och deras integration med omgivningen, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar